בימים אלו כשאנחנו לקראת תחילת השנה החדשה והמאתגרת שצפויה לנו בצל הקורונה, אחרי תקופה "משוגעת" ולא יציבה עם הפסקה כל כך ארוכה הנה זה מתקרב - הרגשות, החששות, ההתרגשות, החזרה, המפגש המחודש או החדש עם הגננת, מורה וילדים בכיתה.
חשוב לזכור “לקנות” גם כמה כלים רגשיים יחד עם הציוד שרכשנו לבית הספר כמו התיקים, קלמרים, מחברות ועטים.
נותנת לכם כמה טיפים חשובים לחוסן רגשי שאני ממליצה להכניס לתיק האישי יחד עם הסנדביץ' הבריא.
ראשית – אנחנו ההורים
למרות התקופה השונה הזו שכולנו עברנו חשוב שנתחיל את השנה עם אנרגיה חדשה ומלאת אמונה, שמחה וביטחון, הרי אנחנו הם אלה שנותנים דוגמא אישית ועלינו לשדר לילדים שלנו את זה.
עלינו לוודא שיש לנו עם מי ליצור קשר כאשר קשה, עם מי לדבר ולהתייעץ כשצריך וכיצד לטפל בקשיים במידה ועולים.
כמובן לזכור שאנחנו עושים כמיטב יכולתנו בהורות שלנו, ולדעת שגם אצלנו יכולים להתעורר זיכרונות טובים או פחות וחששות פרידה אישיים שאינם קשורים לילדים.
לילדים שלנו חשוב להרגיש אהובים ומחוברים.
כדאי להתחיל את בוקר עם מוסיקה בבית שתמיד מכניסה שמחה ואופטימיות.
נמשיך באהבה, ובאמונה, נבנה לנו סרט אצלנו בראש שאנו רואים את הילדים שלנו שכיף להם בגן או בבית הספר, וכמובן לתת להם את התחושה שאנחנו סומכים עליהם ויודעים באמת שהם יסתדרו.
להורים שביננו שנמצאים בבית ויכולים לקבל את הילדים שלנו בהגיעם מהגן ומבית הספר לתת להם חיבוק ואהבה, לתת תחושה של חיבור, של התעניינות בהם, עם המון סבלנות וקבלה של הילד כפי שהוא.
כשאנו נותנים לילדים שלנו להרגיש שאנו רואים אותם, מתעניינים בהם, שומעים אותם, מבינים אותם, שמחים לקראתם ומעריכים אותם יש לילדים שלנו הזנה, שיכולה להספיק ליום שלם, להתמודד עם אתגרים ועם ילדים אחרים, עם מורים שלא תמיד פנויים, עם רגשות מורכבים ומשימות מעייפות.
חשוב להבין שהילדים שלנו, בדיוק כמונו זקוקים לדרכים לשחרור הרגשות והאירועים של היום. ובמיוחד כשיש ברקע גם חשש מהפרידה של הבוקר. אם זה בתנועה, בציור, בשיחה, בצעקה, בחיבוק.
הילדים שלנו עוברים אירועים שלמים עם המורים, הגננות ושאר הילדים. לגננות ולמורים יש יותר צורך בגבולות ופחות בחיבורים. לכן, כשהילד שב הביתה הוא רגיש לגבולות וצמא לחיבור.
לילדים שעולים לבית ספר, יש מעט מאד זמן למשחק חופשי, דבר שילדים אוהבים וזקוקים לו כל כך.
מצאו זמן מדי יום וקבעו עם כל ילד זמן משחק, גם אם זה רבע שעה או חצי שעה שבה אתם נותנים לילד שלכם להוביל אתכם לאיזה משחק שהוא רוצה, אחרי שכל היום קבעו עבורו מה לעשות,
תנו לו את הזמן הזה שבו אתם עוזבים הכל, שמים אותו במרכז, ומשחקים בכייף רק איתו – בלי פלאפונים, תוכניות והפרעות.
הדרך הטובה ביותר היא פשוט לשבת ולנשום ולהיות נוכח בקרבת הילד שלכם, עם מגע או בלי ולא לשכוח לומר להם שאתם שם ותמיד תהיו בשבילם.
מאחלת לכולנו שנה מלאה ברגעים של כיף, שמחה, סבלנות וסובלנות, למידה, אהבה, קשר והכלה.
באהבה גדולה,
רותם